GALERIA D'IMATGES - EXERCICIS D'ALUMNES

GALERIA D'IMATGES - EXERCICIS D'ALUMNES
També a peu de pàgina

Bloc vinculat a la web de l'institut La Romànica

ESPAI PER PUJAR ELS TREBALLS QUE ES REALITZEN A L'ÀREA DE VISUAL I PLÀSTICA I PRESENTACIÓ DE TEMES VINCULATS

Les imtages on surten els alumnes han estat pujades amb el seu consentiment. Si hagués algun error, si us plau, comunique-ho al Departament de Visual i Plàstica de l'Institut La Romànica

GALERIA: SORTIDES I TALLERS

MNAC (2015-2018/19)

- Visita-taller MNAC, 2019-20
- Visita-taller MNAC, 2018-19
- Visita-taller MNAC, 2017-18 (també podeu veure les imatges en aquesta pàgina)
- Visita-taller MNAC, 2016-17 
- Visita-taller MNAC, 2015-16

Es fa un recorregut per la mostra romànica i gòtica del museu, i amb la immersió i les explicacions de la guia, coneixem un munt de coses sobre l'art a l'edat mitjana. Descobrim com eren els tallers d'oficis de mestres i aprenents d'aquella època i tècniques pictòriques per a realitzar grans murals a les esglésies, així mateix assolim coneixements sobre la societat, la seva visió del món i la religió, la vida i el costum de la gent.
L'activitat pràctica, desenvolupada al mateix museu, consisteix en un simulacre del treball en equip que realitzaven els diferents tallers d'oficis de l'època mitjana. Agrupats en petits grups ens distribuïm la feina, cada un s'especialitza en una tasca, per a realitzar una decoració modulada aplicant la tècnica dels pintors mestres: la pintura al tremp. Primer es prepara el suport amb pigment blanc i cola de conill i després, es prepara la pintura barrejant pigments, rovell d'ou i aigua. A l'hora de crear també ens  especialitzem, uns utilitzant plantilles i realitzant el disseny, altres aplicant grisalla i la pintura de diferents colors.

MNAC 2015-16
Fotografia d'Anna Ramallo i muntatges de Montserrat Bigas.












MNAC 2016-17
Sortida MNAC 2016-17
Vídeos d'Anna Ramallo i Fotografies de Marisa Aleu

















MANC 2017-18





Els dies 27, 28 i 29 de Novembre  els grups de 1er d’ESO vam visitar l’exposició d’art romànic del MNAC. Allà ens van mostrar les seves obres i vam aprendre moltes coses de l’art a l’edat mitjana. Vam veure quines eren les tècniques pictòriques que utilitzaven els artistes de l’època i com era un taller de mestres i aprenents en aquells temps. Ens va sorpendre molt descobrir com es van poder transportar totes aquestes pintures murals de tan gran mida des de les esglésies romàniques on originalment van ser creades fins el museu on les podem veure avuí. Observant aquestes obres vam coneixer com era la societat i la religió al segle XII i les costums de la seva gent.
Al taller ens vam organitzar en grups formats per mestres i aprenents per treballar com es feia a l’edat mitjana. Allà ens van ensenyar la tècnica del tremp que consisteix en barrejar rovell d’ou, pigments i aigua i així fer la nostra propia pintura per donar color a unes rejoles molt boniques que també vam dissenyar nosaltres.
Text de Mº Teresa Sanchez Costa


MUSEU DE LES IL.LUSIONS ÒPTIQUES 
2016-17



Vídeo d'Anna Ramallo


MUSEU DEL DISSENY
2019-20
Promogut pels professors de l'àmbit artístic i tecnològic, els alumnes de 3r d'ESO hem anat al Museu del Disseny a fer una visita guiada a la col.leccció permanent  de disseny de productes i a participar en un taller experimental -Llegir l'objecte. Res no és perquè sí- on hem après els valors de ser consumidors responsables i els de dissenyar segons les necessitats i problemes reals.

Visita guiada
Accés al taller i observació-anàlisi per grups
Dibuix de l'objecte i anàlisi
Dibuix de l'objecte i anàlisi
Comunicació d'anàlisi i conclusions
Comunicació d'anàlisi i conclusions

CAIXA FORUM
2017-18






Sortida amb 4rt d'ESO a l'exposició Andy Warhol l’art mecànic al CaixaForum
El 14 de desembre els alumnes de 4rt de l’optativa de visual i plàstica vam visitar l’exposició Andy Warhol l’art mecànic al CaixaForum. Allí vam fer un recorregut per conèixer l’evolució de la seva obra.
Les primeres il·lustracions ja van despertar la nostra curiositat per l’artista. Objectes quotidians, anuncis publicitaris i repeticions són una constant ja des dels primers treballs del pintor. Vam continuar la visita fins a topar-nos amb les obres més conegudes, els retrats pop de personatges com Marilyn Monroe, Mick Jagguer, Mao Zedong o el mateix Warhol ens van deixar bocabadats. Aquí les serigrafies estampades en quadres de gran mida i pintats amb colors vius i brillants, ens van crear un efecte embriagador.
A l’exposició també vam trobar instal·lacions, videoart o dissenys de portades de discs de vinil creades pel mateix Warhol. Tot un descobriment!
Podeu clicar a sobre de la imatge per veure les animacions que hem fet.
La rotoscòpia és una tècnica d'animació que consisteix a calcar els fotogrames d'una imatge real en moviment per tal de convertir-la en una animació. D'aquesta forma es transmet la naturalitat de moviments, expressions, llums, ombres i proporcions pròpies d'una filmació. El nom prové del Rotoscope, un sistema de projecció del cinema tradicional amb una làmina de cel·luloide transparent que permetia a l'artista dibuixar de nou el material.

Des de principis del segle XXI, rere l'arribada de la revolució digital, la tècnica de la rotoscòpia està pràcticament abandonada. Va ser reemplaçada per una altra tècnica en la qual ja no es treballa sobre imatges obtingudes per filmació tradicional sobre cel·luloide, sinó filmades i gravades directament en suport electrònic digital: la captura de moviment.
El rotoscopi, l'eina que ens permet fer ús d'aquesta tècnica, va ser inventat per Max Fleischer. El va utilitzar per la seva sèrie Out of the Inkwell a partir del 1912.
Text de MºTeresa Sánchez Costa



MUSEU DE SABADELL
2015-16







------