GALERIA D'IMATGES - EXERCICIS D'ALUMNES

GALERIA D'IMATGES - EXERCICIS D'ALUMNES
També a peu de pàgina

Bloc vinculat a la web de l'institut La Romànica

ESPAI PER PUJAR ELS TREBALLS QUE ES REALITZEN A L'ÀREA DE VISUAL I PLÀSTICA I PRESENTACIÓ DE TEMES VINCULATS

Les imtages on surten els alumnes han estat pujades amb el seu consentiment. Si hagués algun error, si us plau, comunique-ho al Departament de Visual i Plàstica de l'Institut La Romànica

diumenge, 7 de desembre del 2014

POLIEDRES: Sòlids Arquimedians

SÒLIDS ARQUIMEDIANS
13 poliedres convexos, amb vèrtexs idèntics i les cares són polígons regulars (encara que no iguals com en els Sòlids Platònics).
Com tots els vèrtexs són iguals entre ells, aquests sòlids es poden descriure indicant quins polígons regulars s'uneixen en cada vèrtex i en quin ordre. Per exemple el cuboctaedro té dos triangles i dos quadrats que s'uneixen a cada vèrtex de manera alternada, així que es denota (3,4,3,4).


















5 dels Sòlids Arquimedians es deriven dels Sòlids Platònics per un procés de truncat (tallar les cantonades) amb un percentatge inferior a 1/2. Són els 5 Sòlids Arquimedians básics.
Hi ha altres 2 Sòlids Arquimedians especials que poden obtenir-se truncant per complet (f = 1/2) dos Sòlids Platònics duals: el cuboctaedro, que prové de truncar o bé el Cub o el seu dual l' Octaedre. I el Icosidodecaedre, que prové de truncar l' Icosaedre o el seu dual el Dodecaedre.
El Rombicuboctaedro i el Rombicosidodecaedre es poden construir a partir dels Sòlids Platònics originals mitjançant un procés conegut com a expansió (http://www.sacred-geometry.es/?q=es/content/sólidos-arquimedianos):
























El Cuboctàedre truncat també s'anomena Gran Rombicuboctaedro i l'Icosidodecàedre Truncat, també es conegut com a Gran Rombicosidodecaedre.
El Cub rom i el Dodecaedre rom tenen formes o variacions quirals (simetria especular). Mostrem només una de les formes quirals de cadascun d'ells. Aquests sòlids poden construir-se per alternança d'un altre Sòlid Arquimedià. Aquest procés consisteix a eliminar vèrtexs alterns i crear nous triangles en els vèrtexs eliminats. La figura següent il·lustra aquest procés pel cas de la Cub rom, que parteix del Cuboctàedre Truncat (també anomenat Gran Rombicuboctaedre):
http://www.sacred-geometry.es/?q=es/content/sólidos-arquimedianos

http://www.sacred-geometry.es/?q=es/content/sólidos-arquimedianos





















Plantilles del desenvolupament dels 5 sòlids Platònics i 13 Arquimedians