GALERIA D'IMATGES - EXERCICIS D'ALUMNES

GALERIA D'IMATGES - EXERCICIS D'ALUMNES
També a peu de pàgina

Bloc vinculat a la web de l'institut La Romànica

ESPAI PER PUJAR ELS TREBALLS QUE ES REALITZEN A L'ÀREA DE VISUAL I PLÀSTICA I PRESENTACIÓ DE TEMES VINCULATS

Les imtages on surten els alumnes han estat pujades amb el seu consentiment. Si hagués algun error, si us plau, comunique-ho al Departament de Visual i Plàstica de l'Institut La Romànica

dimarts, 24 de desembre del 2019

Collage i trencadís. Projecte GAUDIr les formes, 1r ESO


Els alumnes de primer d’ESO han participat en una activitat interdepartamental (VIP + Tecnologia) que alhora forma part del treball en xarxa i transversal del projecte GAUDIr les formes (grups E i F).
L’objectiu és crear un porta entrepà amb tela per tal de substituir el paper d’alumini i el plàstic que usualment utilitzen i així iniciar un treball que ajudi a assolir una consciència vinculada a la sostenibilitat i el respecte cap el medi ambient. 
Visual i plàstica participa en el disseny artístic de la tela inspirant-nos en la tècnica del trencadís que varen inventar en Gaudí i en Jujol. 
En el procés de treball primer es realitza una recerca sobre les obres on aquests arquitectes van aplicar aquesta tècnica, essencial per recobrir superfícies orgàniques. Aquesta recerca, a més ens ajuda a descobrir les diferents fases de l’esmentada tècnica i veure la importància del reciclatge, així com aprendre sobre la diversitat dels dissenys i de les composicions creades per en Gaudí i Jujol que manifesten diferents nivells d’iconicitat.
En el procés de disseny i creació i una vegada controlades les mesures, els alumnes –inspirant-se en el món natural- dibuixen les seves idees i fan proves de color per passar posteriorment a fragmentar-lo i descontextualitzar-lo. Amb els diferents fragments, que simulen les petites peces de trencadís, assagen diferents composicions, ja siguin figuratives o abstractes, per a finalment traspassar-ho a la tela i pintar-ho amb retoladors especials per a aquest suport. 

Algunes imatges sobre el procés i el disseny acabat: